افزایش تقاضا برای گل های خوراکی باکیفیت، مانند ویولا، نیاز به روش های نوین کشت را ایجاد کرده است. این مطالعه اثرات تیمارهای نور LED تکمیلی (C-LED: 0 میکرومول در m-2 s-1، L-LED: + 75 µmol m-2 s-1، و H-LED: + 150 µmol m-2 s-1) را بررسی کرد. -1) تصفیه هوا با پلاسمای غیر حرارتی (شاهد، NTP کم و NTP بالا) بر روی رشد، تولید و کیفیت پس از برداشت پانسی شاخدار (Viola cornuta L.).
نتایج نشان داد که عملکرد گل به طور معنی داری تحت تأثیر تیمار نور و NTP قرار گرفت. گیاهان تحت نور H-LED 65 درصد گل بیشتر در هر بوته و 64 درصد افزایش عملکرد در مقایسه با تیمار کنترل LED تولید کردند. تیمار با NTP بالا همچنین تعداد و عملکرد گل را با افزایش 15.6 درصدی وزن گل تازه بهبود بخشید. این مطالعه کیفیت گل را از طریق ماندگاری و جذابیت بصری ارزیابی کرد و نشان داد که گل های تحت پردازش NTP بالا نمرات کیفیت بصری بالاتری را نشان می دهند. محتوای کاروتنوئید و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در سراسر تیمارها ثابت ماند.
با این حال، نور LED اضافی کل گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و محتوای فنلی کل را در مقایسه با نور طبیعی (۰ میکرومول در مترمربع بر ثانیه - ۱) ۱۴.۸ درصد افزایش داد. نتایج نشان می دهد که ترکیب نور LED و درمان های هوای NTP می تواند رشد و کیفیت گیاهان V. cornuta را افزایش داده و بینش های ارزشمندی را برای بهبود شیوه های کشت در صنعت گل کاری ارائه دهد.
لوکاتلی، سیلویا و زانین، جی و سامبو، پائولو و نیکولتو، کارلو. (2024). اثرات تابش LED و درمان غیر حرارتی پلاسما بر روی پانسی های شاخدار در طول گلدهی: افزایش عملکرد و کیفیت عملکرد گل های خوراکی. باغبانی. DOI: 10.1274.10.3390/garticulture10121274.
منبع: پورتال پژوهشی