انواع کود گلخانه‌ای(خرید و قیمت)

عنصر فسفر موجود در خاک به شکل آلی و معدنی است. میزان تثبیت این عنصر در خاک بسیار بالا بوده و به همین خاطر به راحتی شسته نخواهد شد. دلیل این امر این است که عنصر فسفر توسط میکرو ارگانیزم‌های خاک جذب می‌شوند. میزان PH خاک روی عملکرد کودهای فسفره اثر می‌گذارد. فسفر در خاک‌های با خاصیت قلیایی دارای املاح کلسیم و همچنین خاک‌های اسیدی که املاح منیزیم و آهن دارند به یک ترکیب غیر قابل مصرف تبدیل خواهد شد. کودفسفر جزو کودهای گلخانه‌ای بسیار مفید است. گسترش ریشه و افزایش میزان باردهی درختان میوه از مزیت‌های مصرف این کود به حساب می‌آید. بایستی خاطر نشان کرد میزان جذب فسفر در گیاهان جوان بالاتر از گیاهان مسن است. گیاهی که دچار فقر فسفر باشد برگ‌های پایانی کوچک داشته و روی برگ‌هایش لکه قهوه‌ای ظاهر می‌شود. اما به دلیل استفاده بالای گیاهان از عنصر فسفر باید در هر مرحله از کاشت آن را جایگزین کرد.

انواع کود فسفره

گیاهان گلخانه‌ای نیز مانند سایر گیاهان که در خاک کشت می‌شوند و یا در داخل گلدان هستند برای به ثمر نشستن و بهبود رشد خود به کوددهی احتیاج دارند. از این رو بایستی انواع کود مورد نیاز این نوع گیاهان را شناخت و سپس نسبت به خرید کود گلخانه‌ای اقدام کرد. گلخانه‌داران نیز باید به این نکته توجه کنند که نیاز یک گیاه گلخانه‌‌ای با گیاه دیگر فرق داشته و نباید از یک نوع کود برای همه آن‌ها استفاده کرد. به همین دلیل باید تهیه برنامه کودی مناسب گیاهان گلخانه‌ایرا در اولویت قرارگیرد. با وجود اینکه مصرف کودهای شیمیایی و آلی مخصوص گیاهان گلخانه‌ای از اهمیت زیادی دارد اما این به معنی مصرف بیش از حد کود نیست. استفاده مازاد از کودها ممکن است که میزان رشد سبزی‌ ها و گلدهی گیاهان را افزایش دهد، ولی درمقابل به گیاه تنش وارد کرده و منجر به تولید میوه‌‌هایی با وزن کم خواهد شد.

کود مایع گلخانه‌ای حاوی کلیه مواد مغذی ضروری برای رشد و گلدهی گیاهان گلخانه‌ای است. از مزایای مصرف این کود می‌توان به بالا بردن کیفیت و بازارپسندی محصولات، تولید میوه‌هایی یکنواخت و بالا رفتن میزان مقاومت گیاه در برابر انواع آفات و بیماری‌ها اشاره کرد. نحوه مصرف این نوع کود به صورت محلول‌پاشی برگ‌ها است. توصیه می‌شود جهت دریافت بالاترین نتیجه هر 20 روز یکبار کوددهی تکرار شود. درارتباط با کود مایع گلخانه‌ای باید گفت که نگهداری باقیمانده کود در جای خشک و خنک الزامی است. به یاد داشته باشید که کود مایع نباید با دیگر کودها مخلوط شود. بهترین دما برای نگهداری این کود 5 درجه سانتیگراد است. از نکاتدیگری که در زمان مصرف باید به آن توجه کنید این است که قبل از مصرف ظرف کود را به خوبی تکان دهید. از قرار دادن کود در دسترس کودکان جدا خودداری کنید. در حال حاضر شرکت‌های متعددی به تولید کود گلخانه‌ای مشغول هستند. اگر در گلخانه بزرگ از انواع گل و گیاه نگهداری می‌کنید جهت کاهش هزینه‌ها، خرید کود عمده به جای کود بسته‌بندیراهکار بهتری است.

گیاهان گلخانه‌ای جهت بهبود عملکرد و برطرف‌سازی نیازهای تغذیه‌ای خود به برنامه کودی منظم احتیاج دارند. مصرف به موقع کود در زمان مناسب و به صورت اصولی سبب تقویت و افزایش رشد گیاهان گلخانه‌ای خواهد شد. انواع مختلفی از کودهای کامل مخصوص گلخانه وجود دارند که با خرید کود و استفاده از آن تولید محصولات خوش رنگ و بازارپسند تضمین خواهد شد. البته کیفیت کود خریداری شده در گرفتن نتیجه مطلوب بی‌ اثر نخواهد بود. ممکن است گلخانه‌دار قصد خرید کود گلخانه‌ای را داشته باشد اما در ارتباط با انتخاب کود مرغوب و مناسب گیاه، زمان و نحوه استفاده آن از دانش کافی برخوردار نباشد، در این زمان بهترین راه حل استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان کشاورزی نارنج اسپادانا است. این مجموعه با بهره‌مندی از کارشناسان خبره آماده ارائه انواع خدمات کشاورزی به گلخانه‌‌داران عزیز است. کارشناسان با تجربه این مجموعه آماده ارائه انواع خدمات کشاورزی به باغداران و کشاورزان می باشند.


منبع: https://javaneban.ir/greenhouse-fertilizer/

کود 10 52 10

کودهای فسفردار

کود میکرو معدنی

 نقش کودهای میکرو در کشت گلخانه‌ای

اهمیت مصرف کود گلخانه‌ای چیست؟

توجه به تأمین نیاز خیار گلخانه‌ای بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر برای تعیین نیاز خیار گلخانه‌ای آزمون خاک و همچنین مرحله رشد گیاه را مبنا قرار می‌دهند. نیاز این گیاه در سه مرحله خلاصه می‌شود. مرحله قبل از کشت که جهت رفع کمبود های غذایی خیار از کودهای پایه پیش از کشت استفاده می‌شود. این کودهاحاوی پتاسیم، فسفر و مقدار کمی نیتروژن است. مرحله دوم زمان پس از انتقال نشا است. به منظور مستقر کردن گیاه به همراه آبیاری از کودهای انحلال پذیر در آب مصرف خواهد شد. کود برای خیار گلخانه‌ای در موقع گلدهی باید مقدار بالایی نیتروژن داشته باشد. نیتروژن مورد نیاز خیار گلخانه‌ای به وسیله آبیاری به بستر کشت داده می‌شود.کاربردی‌ترین روش استفاده از کود نیتروژن از راه آبیاری قطره‌ای است. درواقع بالاترین میزان مصرف نیتروژن گیاه، زمان به گل رفتن است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این همایش رایگان  اینجا کلیک کنید

کودهای میکرو جزو کودهای کامل بوده و نقش تأمین عناصر ریزمغذی خاک را برعهده دارند. این نوع کودها به دو شکل پودری و مایع در کشت گلخانه‌ای قابل استفاده هستند. کودهای میکرو پس از اینکه جذب خاک می‌شوند به فرم کاتیون درآمده و تثبیت خواهند شد. روش مناسب استفاده از این کودها محلول‌پاشی سطح برگ و اضافه کردن به آب آبیاری است. هر یک از ریزمغذی‌ها نقش منحصر به فردی در گیاه ایفا می‌کنند. از این رو به محض مشاهده علائم کمبود ریزمغذی در گیاه سریعا باید کوددهی را انجام داد. موقعی که گیاه گلخانه‌ای دچار فقر آهن می‌شود از آهن کلاته به شکل اضافه کردن به بستر کشت و یا محلول‌پاشی استفاده می‌شود. مصرف کود کلات رویتمام نیاز گیاه به این عنصر ضروری را رفع خواهد کرد. معمولا اکثر کودها دارای عنصر مس نیز بوده و نیازی به کوددهی جداگانه نیست. بعلاوه در ترکیب برخی از قارچ‌کش های مصرفی نیز عنصر روی وجود دارد که با مصرف آن‌ها بخشی از نیاز گیاهان به عنصر مس تأمین خواهد شد.

کود مایع گلخانه‌ای

چنانچه پس از گلدهی از کود نیتروژن استفاده شود منجر به تاخیر افتادن زمان رسیدن، کم شدن میزان گلدهی و پایین آمدن میزان عملکرد خواهد شد. از این رو خرید کود گلخانه برای پرورش خیار باکیفیت و مرغوب ضروری است. لازم است بدانید که بخش اصلی نیاز پروتئین گیاه در مرحله رویشی است. ازت گیاه از طریق نیتروژن به وجود آمده از تجزیه مواد آلی خاک و همچنین مصرف کودهای نیتروژن دار تأمین می‌شود.

از این رو در مقدار مصرف کود برای گیاهان گلخانه‌ای بایستی دقت شود. علاوه بر این آشنایی با انواع کودهای گلخانه‌ای باعث می‌شود که کودی مناسب نیاز گیاه تهیه کنید. در ادامه مطلب به معرفی انواع کود خواهیم پرداخت.

آشنایی با انواع کود گلخانه‌ای

فروشگاه کشاورزی نارنج اسپادانا

خرید کود گلخانه با بهترین کیفیت از نارنج اسپادانا

از انواع کودهای فسفردار می‌توان به کودهای سوپر فسفات، اسید فسفریک وفسفات آمونیوم اشاره کرد. در بین کودهای سوپر فسفات، سوپر فسفات تریپل کاربرد فراوانی در گلخانه دارد. زمان مناسب مصرف کودهای فسفره پیش از کاشت محصول بوده و به شکل سرک کوددهی نمی‌شود. در زمان مصرف دقت کنید که کود فسفره را در اطراف ریشه به خاک اضافه کنید، زیرا این کود میزان انحلال پذیری کمی با آب داشته و بسیار کند تجزیه ‌می‌شود. بهترین حالت کوددهی فسفر به شکل نواری و به عمق حدود 15 سانتی متر عمق خاک است. به طور معمول برای گیاهان گلخانه، کودهای فسفره به شکل مخلوط با کود پتاسیم مصرف می‌شوند. کودهای فسفردار را نیز نباید بیش از حد مصرف کرد، چون که سبب مسمومیت خاک می‌شود. در این شرایط به دلیل ویژگی تثبیت بالا، باید خاک گلخانه را عوض کرد.

ازت نقش مهمی در افزایش رشد و سبزینگی گیاه دارد. گیاهی که در شروع فصل رویشی نیازش به ازت تأمین باشد انرژی کافی جهت تولید شاخه و برگ‌های جدید خواهد داشت. بهبود عمل فتوسنتز از دیگر اثرات کودهای ازته روی گیاهان گلخانه‌ای است. یکی از انواع کودهای ازته، کود آمونیاک بوده که به دلیل تولید گاز آمونیاک در زمان مصرف و سوختن برگ‌های گیاه در برای مصرف گلخانه مناسب نیست. کود اوره یکی ازدیگر از کودهای ازته به شمار می‌آید. در حالت عادی اگر دیگر کودهای ازته وجود داشته باشد از کود اوره کمتر استفاده می‌شود، زیرا این کود نیز سبب تولید گاز آمونیاک در محیط سربسته گلخانه خواهد کرد. به همین خاطر بعد از کوددهی اوره باید از تهویه قوی استفاده کرد. بهترین زمان مصرف این کود پیش از کاشت است. روش مناسب مصرف این کود به فرم سرک بوده و پس از اینکه گیاه کمی رشد کرد به خاک داده می‌شود.

 

همایش گلخانه ها

کود اوره به دلیل حلالیت بالایی که در آب دارد به آسانی پس از آبیاری شسته و از دسترس گیاه خارج خواهد شد. در نتیجه در دیگر مراحل رشد گیاه دچار کمبود می‌شود. برای حل این مشکل کارشناسان کشاورزی توصیه می‌کنند که تمام این کود را برای گیاه استفاده نکرده و بخشی را پس از رشد گیاه مصرف کنند.

معرفی کودهای آمونیومی

کود گلخانه‌ای برای تقویت و تأمین مواد مغذی مورد نیاز محصولات کشت شده در گلخانه ضروری است. تولید انواع محصولات باغ، سبزی و صیفی خارج از فصل رشد از فواید کشت گلخانه‌ای محسوب می‌شوند. لازمه موفقیت در کشت گلخانه‌ای را می‌توان افزایش اطلاعات در زمینه تغذیه گیاهان از طریق آشنایی با انواع کود گلخانه‌ای دانست. از طرف دیگر،استفاده مداوم از بستر کشت گلخانه‌ای منجر به کم شدن عناصر غذایی و کاهش رشد گیاهان خواهد شد. در این شرایط بایستی به مراکز فروش کود گلخانه‌ای مراجعه کرده و جهت خرید کود مناسب اقدام کرد. با توجه به نقش حیاتی کود گلخانه‌ای در تولید محصولات با کیفیت و مرغوب در این مقاله از سایت جوانه‌بان به معرفی انواع کود گلخانه‌ای، کود مایع و کود مخصوص خیار گلخانه‌ای پرداخته‌ایم.

کود سه بیست

کودهای ازت

یکی از انواع کودهای آمونیومی، نیترات آمونیوم است. این کود دارای 35 درصد ازت بوده و جزو پرطرفدارترین کودهای ازته محسوب می‌شود.به همین خاطر گلخانه‌داران مصرف این کود ازته را بیشتر ترجیح می‌دهند. این کود مانند کود ازته حلالیت بالایی در آب دارد. کود سولفات آمونیوم باداشتن 20 درصد ازت جزو کودهای ازته به حساب می‌آید. در ارتباط با مصرف این کود باید احتیاط کرد، زیرا حضور گوگرد و سولفات در این کود منجر به افزایش خاصیت اسیدی خاک می‌شود. نیترات پتاسیم با 13 درصد ازت و نیترات کلسیم با دارای بودن 16 درصد ازت از دیگر کودهای ازته هستند. گلخانه‎‌داران می‌توانند با مراجعه به مرکز فروش کود گلخانه‌ای کود مورد نظر خود را تهیه کنند.

کودهای پتاسیمی در تشکیل بافت‌هایی که وظیفه نگهدارنده دارند، نقش مهمی ایفا می‌کنند. این عنصر سبب افزایش ضخامت بخش بیرونی کوتیکول می‌شود. اگر گیاهی دچار فقر عنصر پتاسیم و بیش بود ازت شود، بافتی آبدار و شکننده پیدا خواهد کرد. در این حالت عوامل بیماری‌زا، انواع حشرات و قارچ‌ها به راحتی داخل گیاه وارد می‌شوند. منتقل کردن مواد غذایی به بخش‌های زایشی گیاه نیز جزو وظایف مهم کودهای پتاسیم است. موقعی که گیاه به کمبود عنصر پتاسیم دچار می‌شود، رگه‌های زرد رنگ اطراف برگ نمایان می‌شود. بهترین زمان استفاده از کود پتاسیم برای گلخانه، ابتدای مرحله رشد تعیین شده است. در محیط گلخانه، میزان استفاده از کودهای پتاسه در مقایسه با ازته و فسفره بیشتر خواهد بود. کلرور پتاسیم نوعی کود پتاسه بوده که به دلیل وجود کلر در ساختارش و سمیت کمتر در گلخانه به کار می‌رود.کود نیترات پتاسیم و سولفات پتاسیم از دیگر انواع کودهای پتاسیم دار هستند. استفاده از کود نیترات پتاسیم علاوه بر پتاس، مقداری از ازت مورد نیاز گیاه را نیز تأمین می‌کند. برای اینکه در زمان کوددهی میزان کمتری کود هدر رود، پیشنهاد می‌شود که از شیوه نواری یا به شکل شکاف از کود استفاده شود.

کودهای گلخانه‌ای شیمیایی و آلی کودهایی هستند که جهت رفع کمبود مواد مغذی گیاه باید مصرف شوند. در واقع گلخانه‌داران با مصرف کودهای شیمیایی و آلی یک قدم به تولید محصولات سالم و مرغوب نزدیک خواهند شد. انواع مختلفی از کودهای شیمیایی وجود دارد؛بالا بردن میزان مواد معدنی بستر کشت از جمله مزیت استفاده از کودهای شیمیایی برای گلخانه است. هر یک از این کودها مقدار و زمان مصرف متفاوتی دارند که برای نتیجه‌بخش بودن کوددهی باید به آن توجه کرد. کودهای ماکرواز کودهای پرمصرف گلخانه‌ای به شمار می‌آیند. از انواع این کود می‌توان به کود ازت، اوره، فسفر، پتاسیم، آمونیاک و آمونیوم اشاره کرد.کودهای میکرو و کودهای آلی نیز جزو کودهای شیمیایی طبقه‌بندی می‌شوند.البته در بین کودهای شیمیایی، کودهای ازت، پتاسیم و فسفر به دلیل حلالیت بالا مناسب تر هستند.

کود 12 12 36

کودهای پتاسیم

کود ارگاسنس

کود خیار گلخانه‌ای