روش برداشت و خشک کردن گل گاوزبان

بديهي است در صورت عدم حضور هر يك از شركا روند انتخاب واحد تا حضور كليه شركا به تعويق خواهد افتاد.همچنين امكان اخذ وكالت قانوني از هر يك از شركا به ديگري يا وكيل قانوني ثالث وجود دارد.که می بایست قبل از مراجعه با مشاور حقوقی شرکت جهت تایید آن هماهنگی سایت toranjflower لازم صورت پذیرد. البته باید توجه داشت که هر چند گل گاوزبان دارای خواص درمانی زیادی است ولی نباید از آن به عنوان جایگزین داروهای تجویز شده توسط پزشکان استفاده کرد. همچنین، این شیوه برداشت سبب می شود که سالانه برداشت محصول در سطح وسیعی از زمین ها انجام نگیرد و مقدار زیادی از محصول از بین برود. اما او به اکو گفت که برود و او را تنها بگذارد. گیاه نیاز دارد تا با رشد بیشتر، انرژی را برای سال بعد در پیاز خود ذخیره کند و بعد از بین برود. جهت استقرار سازه گلخانه، شمال به جنوب بوده تا در طول روز بیشترین انرژی گرمایی را دریافت کند. عملکرد گیاه گاوزبان در سال اول کم است و به تدریج افزایش مییابد به طوری که بیشترین بازده گیاه در سال های 3 و 4 رشد است که بیشترین میزان گل تولید می کند. جام گل، استکانی باریک، قیفی یا لوله ای شکل است که قسمت لوله ای بلند به تدریج به طرف بالا شیپوری شکل شده و به رنگ قرمز ارغوانی و در انتهای ساقه قرار دارد.

فن در قسمت انتهای بالایی گلخانه به منظور جابه جایی هوا تعبیه شده است. خشک کن گلخانه ای با پوشش پلاستیکی متشکل از چهار شاخه لوله 6 متری خم شده به نصف کمان، سه شاخه لوله به عنوان وتر طولی، پلاستیک شفاف از جنس پلی اتیلن برای پوشش، فن و دریچه خروج هوای مرطوب است. هر گل از این نوع نرگس، کاملا قائم و عمودی، با گلبرگهای زردی است که کمی پیچ و تاب خورده اند و در کنار هم، یک ترومپت زرد رنگ ساخته اند. ٥- گل گاوزبان باید در سبدهای پلاستیکی کاملا تمیز جمع آوری شود. ٤- کارگران در هنگام برداشت و جمع آوری محصول بهتر است از روپوش و دستکش تمیز استفاده کنند. به هر پیاز باید حداکثر در عمقی سه برابر بزرگتر از اندازه خودش کاشته شود و روی آن هم حداقل به همین مقدار خاک ریخته شود. آن گل باید در عین زیبا و مقاوم بودن، نگهداری سادهای داشته باشد. پس از اتمام عملیات برداشت نیز سبدهای پلاستیکی مورد استفاده به دقت شسته و خشک شده و تا هنگام استفاده در روز بعد در محل تمیزی نگهداری شود.

محصول خشک بهتر است در محلی خشک و خنک نگهداری شود. به طور کلی، گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان، توسط کشاورزان، دامداران و ایل های کوچ رو، جمع آوری شده و به طریقه سنتی، با امکانات اولیه و بدون رعایت اصول بهداشتی خشک می شوند. اغلب گیاهان دارویی خشک شده با روش سنتی، مخلوط با علف های هرز بوده و بعضا به فضولات حیوانات نیز آلوده هستند. برداشت گل گاو زبان معمولا در هنگام صبح تا عصر و با روش سنتی و دستی صورت می گیرد. این گیاه دارای ریشه نیمه غده ای است که به طور عمودی تا عمق ۷۰-۳۰ سانتی متر در خاک فرو می رود. ولی در شرایط خودرو، متوسط عملکرد این گیاه از۹۰۰ – ۱۲۰۰ کیلوگرم گل تازه در هکتار فراتر نمی رود. میزان عملکرد گاو زبان ایرانی در شرایط آبیاری کافی، ۹۰۰۰-۳۰۰۰ کیلو گرم گل تازه در هکتار گزارش شده است. این نوع خشک کن، دارای سینی های استیل مشبکی است که گل گاوزبان های برداشت شده باید به صورت قشر نازکی به ضخامت ۶-۳ سانتی متر حدود دو بند انگشت روی آن قرار داده شود. کشاورزان برای حفظ محصول در برابر بارش باران، آن را در زیر سقف شیروانی و در سایه پهن می کنند تا خشک شود.

دریچه نیز در جهت مقابل فن و نیم متری از سطح زمین تعبیه می شود تا بتواند رطوبت داخل اتاقک را به خارج از بستر هدایت کند. هوای درون گلخانه به صورت طبیعی جابه جا می شود ولی برای تسریع خروج رطوبت و افزایش سرعت خشک کردن گل گاوزبان، تعبيه فن و دریچه بسیار مؤثر است. در این شرایط میزان بار میکروبی محصول افزایش می یابد. از سال پنجم به بعد مجددا عملکرد گیاه کاهش می یابد. ٩-مطابق اطلاعيه هاي قبلي حداقل واريزي هر پرونده جهت انتخاب واحد ميبايست 400 ميليون تومان باشد.در غیر این صورت از انتخاب واحد فرد جلوگیری می گردد. پس بهتر است حداقل ۶ پیاز نرگس در یک محوطه بکارید. ولی اجازه بدهید ساقه برای حداقل ۶ هفته باقی بماند. بعد از تمام گلدهی در فصل بهار، اجازه بدهید آنقدر رشد کنند تا خودشان بمیرند. کشاورزان، گلهای چیده شده گاو زبان را در مزرعه یا خانه روی پارچه و به ارتفاع ۳-۲ سانتی متر پهن کرده و روی آن را با پارچه می پوشانند تا در معرض مستقیم نور آفتاب قرار نگیرد. این شهد حاوی مواد با ارزش گاوزبان نظیر مواد قندی و معدنی است که با از دست رفتن آن از ارزش گل گاو زبان کاسته می شود.

خشک کردن از عملیات مهم پس از برداشت گل گاو زبان به شمار می آید. دمای مناسب برای خشک کردن گل گاوزبان، کمتر از ۵۰ درجه سانتی گراد است. او برای باغچههای سنگی، فاصله بین ریشه درختان و تحریک رشد گیاهان باغچه مناسب است. برای از بین بردن گیاهان مرده، آنها را از پایینترین بخش ببرید و یا به آرامی با چرخاندن از خاک بیرون بکشید. 3- کارگران باید دست های خود را قبل و بعد از هر دستشویی، جابه جایی مواد آلوده، پس از استراحت و نیز قبل از بازگشت مجدد به کار با آب و صابون شستشو دهند. مشکلات فراوانی را به همراه دارد. قبل از خشک کردن گل گاوزبان باید قسمت های نامناسب و علف های هرز که ممکن است همراه با این گیاه برداشت شده باشند را از محصول جدا کرد. ممکن است نرگس تازهای رشد کند. اما این روزها به لطف پیشرفت علم کشاورزی و کاشت گلها، شاهد رنگهای متفاوتی از نرگس هستیم. نرگس رنگهای مختلفی دارد؛ مثل سفید، زرد، نارنجی، صورتی و این روزها هم رنگهای جدیدتر که با اصلاح نژاد صورت گرفته است. در این نوع، روی هر ساقه فقط یک نرگس رشد میکند.

برداشت در ساعات گرم روز به دلیل تابش آفتاب و گرم شدن گل ها سبب خروج شهد موجود در دم گل ها و ریختن آن روی زمین می شود. افرادی که بیماری آنها محرز شده و یا مشکوک به ابتلا به بیماری هستند و احتمال انتقال آن از طریق محصول وجود دارد، به هیچ وجه نباید وارد محیط برداشت شوند. برداشت گل گاوزبان بسته به منطقه تولید، از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و تا تیر ماه ادامه می یابد. پس از خشک کردن گل گاوزبان باید آن را بلافاصله بسته بندی کرد تا از جذب مجدد رطوبت هوا جلوگیری شود. همچنین به دلیل وجود ترکیبات آلكالوئیدی از خانواده پیرولیزیدین در گاوزبان، مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود. سرعت جریان مناسب برای هوای گرم مورد استفاده در دستگاه خشک کن که از طریق دستگاه خشک کن قابل تنظیم می باشد. بر طبق پژوهش های انجام گرفته، ظروف مناسب برای بسته بندی گل گاوزبان، بسته های متالیز پلی استر و یا پلی پروپیلن تیره هستند. محصول خشک تولیدی نیاز به متعادل کردن رطوبت نداشته و باید هر چه سریع تر بسته بندی گردد. در هنگام بسته بندی باید دقت شود تا حتی الامکان گل گاوزبان خشک، خرد و ریز نشود.

مدت زمان مورد نیاز برای خشک کردن محصول تا رطوبت مورد نظر ۲ روز خواهد بود. روش و شرایط خشک کردن، نقش مهمی در تعیین کیفیت گل گاوزبان خشک دارد. آلودگی به حشرات، بیماری های مشترک انسان و دام و گسترش کپک ها، تغییر در رنگ و اتلاف ترکیبات مؤثره در محصول خشک از جمله مسائلی است که با خشک کردن محصول به شیوه سنتی به وجود می آید؛ بنابراین، یکی از روش های زیر جهت دستیابی به محصولی با کیفیت بالا و میزان آلودگی کمتر پیشنهاد می شود. در روش های صنعتی نظیر استفاده از خشک کن ها، درجه حرارت، رطوبت نسبی هوا و سرعت جریان هوا کنترل شده و این عوامل سبب کاهش سریع میزان رطوبت بدون تأثیر بر کیفیت اجزاء فعال گیاه می شود. تاریخچه گل نرگس نشان میدهد که انواع مختلفی از این گل در اروپا و آفریقای شمالی کشف شده است. نرگس برای کاشته شدن بین درختچهها و یا باغچههای باریک عالی است.

کم آبی باعث از بین رفتن جوانه و غنچه گیاه میشود. گل گاو زبان همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر سدیم و به ویژه پتاسیم است. نرگس حاوی مادهای به نام اگزالیک اسید است. او کاشت پاییز است؛ پس نرگس زیبا را در فصل پاییز بکارید و در اواخر زمستان تا اوایل بهار منتظر گلهای خوش رنگ او باشید. ١١-پرداختی علی الحساب هر واحد انتخابي توسط متقاضي به صورت ميانگين ماهيانه تا زمان تحويل موقت هر واحد بصورت چكي انجام خواهد شد.لذا هر متقاضي مي بايست براي تسويه حساب و انعقاد قرارداد دسته چك معتبر(صیادی-حداقل١٥ برگ) همراه داشته باشد.در غیر اینصورت انتخاب واحد میسر نخواهد بود. بديهي است در صورت عدم حضور در زمان بندي مقرر افراد بعدي ليست به ترتيب و بدون توجه به زمان حضور بعدي شما انتخاب واحد خود را انجام خواهند داد. ٥- در صورت عدم حضور عضو در تاريخ مقرر نوبت وی به اولین پنجشنبه هفته موکول میگردد که در ساعت ٨.٥ صبح نوبت دهي به صورت محدود و حضوري بر اساس زمان مراجعه در همان روز انجام خواهد پذيرفت. ٤-در صورت عدم حضور در ساعت دقيق اعلامي، نوبت عضو به پنج شنبه همان هفته موكول و مجددا نوبت دهي خواهد شد.

در داخل خشک کن گلخانه ای، سکویی به ارتفاع ۹۰ سانتی متر با بستر مشبک آلومینیومی قرار دارد که گل گاوزبان، به صورت قشر نازکی به ضخامت 4-3 سانتی متر روی سکوها پهن می شود. این سیستم برای خشک کردن اغلب محصولات کشاورزی منطقه نیز قابل استفاده است و کمترین هزینه را برای خشک کردن محصول در بردارد. این گیاه سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تقویت کرده و در گذشته از آن در درمان یرقان، دیابت، خارش های پوستی و کچلی استفاده می کردند. جویدن برگ تازه این گیاه در درمان جوش های چرکی دهان مؤثر بوده و دم کرده آن برای تنگی نفس مفید است. در مصرف این گیاه نیز باید اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف مداوم آن اثر سمیت بر کبد را دارد. برداشت سنتی محصول گاوزبان سبب افزایش هزینه های کارگری و در نتیجه، افزایش قیمت تمام شده برای مصرف کننده می شود. برای این منظور، درجه حرارت اولیه دستگاه خشک کن باید روی ۳۰ درجه سانتی گراد تنظیم شده و پس از یک ساعت، دمای داخل خشک کن به 45 درجه سانتی گراد افزایش یابد. در فرآیند خشک کردن، مقدار رطوبت گل گاوزبان کاهش یافته و سبب جلوگیری از فعالیت میکروبی و آنزیمی و در نتیجه، افزایش زمان ماندگاری محصول می شود.

از سرشاخه های گل دار، برگ ها و گل گیاه گاوزبان برای مصارف طبی استفاده می شود. به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، نرگس دستهای از ۵۰ گیاه مختلف پیاز دار، که از اروپا تا آفریقای شمالی میروید را شامل میشود. ولی از همان سالها (۱۹۵۰) تا کنون، کاشتن پیاز گل خاص و بزرگ “نرگس آلفرد پادشاه” کاهش یافت. سطح این گیاه پوشیده از کرکهای نرم و سفید و منشعب است که روی برگ ها به حالت خوابیده قرار دارد و در سایر قسمت ها به صورت افراشته و مخلوط با کرک های کوتاه و متراکم است. گل های مرغوب، گل هایی با دم سفید و گلبرگ های بنفش هستند. برای کاشت گل نرگس عمق خاک و گلدان، به اندازه پیاز گل بستگی دارد. نرگس یک گل چندساله مقاوم است که در اکثر مناطق آب و هوایی – به جز مناطق بسیار گرم و مرطوب- به خوبی رشد میکند. عمل برداشت گل گاو زبان با شکفته شدن گل ها شروع شده و بعد از چیدن کامل گل ها، برداشت محصول مجددا پس از ۳-۲ روز انجام می گیرد.

برای خشک کردن گل گاوزبان در مزرعه می توان از خشک کن کابینتی استفاده کرد. به آنها در هوای خشک بهار آب کافی بدهید. اگر شما میخواستید یک گل جدید خلق کنید، به سراغ چه ویژگیهایی میرفتید؟ البته همانطور که گفتیم این مشکلات بسیار نادر است و اگر شرایط را برای او فراهم کردید، نیازی نیست نگران حضور افات باشید. حواستان به گلها باشد، اگر بیش از حد متراکم شدند و یا ساقه در حال خم شدن بود، با دست آنها را مرتب کنید و دقت کنید که مانع رشد هم نشوند. برای مرتب کردن باغچه، گلهای پژمرده را جدا کنید. بهترین مکان برای آنها باغچه، حاشیه دیوار، باغچههایی با گیاهان وحشی، و در جنگلها در کنار درختچهها یا درختهای انبوه و حجیم است. برای مشاهده بذر گیاهان دارویی اینجا کلیک کنید. در برابر وسوسه باز کردن و یا کندن غنچههای نرگس و لاله در اوایل پاییز مقاومت کنید! قابل توجه اعضا محترم فاز يك پروژه گل نرگس که هنوز موفق به انتخاب واحد نشده اند. گل های گاو زبان در صورتی که در شرایط مطلوب خشک شده باشند، دارای گلبرگ های بنفش هستند. پس از خشک شدن گل ها، حشرات به همراه گل ها در گونی های حامل گل خشک وارد شده و به مرور زمان از آنها تغذیه کرده و تولید مثل می کنند.

٦-جهت ورود به سالن انتخاب واحد احراز هويت از متقاضي يا وكيل قانوني با كارت شناسايي معتبر عكس دارانجام خواهد شد. ٣-اجازه ورود به سالن انتخاب راس ساعت اعلامي امكان پذير خواهد بود. زمان خشک کردن در این شرایط در حدود 4 ساعت به طول انجامیده و رطوبت نهایی گل گاو زبان خشک در حدود ۸ درصد و یا کمتر خواهد بود. مواد مؤثره در گل گاوزبان شامل فلاونوئیدها (۱۵ درصد)، رنگ دانه آنتوسیانین (۱۳ درصد)، ترکیبات فنلی، تانن، موسیلاژ، مواد قندی و مقدار کمی آلكالوئيد است. هنگامی که حدود ۷۰ درصد مزرعه گاوزبان وارد مرحله گل دهی می شود، باید اقدام به برداشت گل گاو زبان کرد. در صورت بارندگی، زمان خشک شدن گل های گاوزبان در زیر سقف شیروانی طولانی تر خواهد شد. در استان های شمالی کشور که میزان رطوبت نسبی هوای محیط به دلیل بارش باران های فصلی بالا است، زمان خشک شدن گل گاو زبان در فضای باز طولانی است. از طرفی، حشرات موجود در زیر سقف شیروانی ها با تابش آفتاب و بالا رفتن دمای محیط، به قسمت های خنک پناه برده و در فضای انباشته شده گل های گاوزبان تجمع می کنند. نام لاتین نرگس، Narcissus، از یک باور قدیمی یونانی گرفته شده است.