آفت مگس یا کرم گیلاس بعنوان مهم ترین آفات درخت گیلاس شناخته شده است. بطور معمول گیلاس هایی که پوست نازکی دارند بیشتر مورد حمله این آفت قرار می گیرند.بیشترین خسارت وارد شده توسط لاروها و از طریق تغذیه از بخش گوشتی میوه صورتمی گیردکه باعث از ین رفتن بافت داخلی میوه،له شدن محصول می شود و میوه ها دیگر قابل استفاده نمی باشند.در ارقامی از گیلاس که میوه هایی دیررس تولید می کنند میزان آلودگی به این آفت بسیار شدید است. بهترین راه حل جهت کنترل این آفت استفاده از محلول پروتئین هیدرولیزات 3 درصد همراه با سم مالاتیون می باشد و پس از آماده سازی سم باید سمپاشی روی تنه درخت را شروع کرد. باتوجه به میزان خسارت بایستی سمپاشی 2 تا 3 نوبت تکرار شود. سمپاشی ارقام دیررس گیلاس در زمان تغییر رنگ میوه از سبز به زرد اعمال می شود.
کرم ساقه خوار به لارو حشراتی اطلاق داده می شود که ساقه درختان تنها ماده غذایی آن ها باشد. یکی از رایج ترین کرم های ساقه خوار ،کرم خراط بوده که رنگ زرد و ظاهری بند بند از مشخصات آن می باشد. سر شاخه ها ، شاخه های فرعی و گاهی تنه اصلی درختان تنها منبع تغذیه لارو این آفت می باشد. به مرور زمان لاروها باعث ایجاد کانال در سرشاخه ها می شوند که عامل اصلی پوک و تو خالی شدن ساقه درختان است. افتادن شاخه آلوده از دیگر آثار مخرب این آفت می باشد. میزان خسارت کرم خراط آنقدر شدید است که سریعا به پژمردگی و بیحالی برگ ها و ریزش بی موقع میوه منجر می شود. این آفت وقتی به حشره کامل تبدیل شود می تواند حدود 75 تخم روی ساقه درخت بچسباند. باغداران در صورت مشاهده علائم آلودگی درختان میوه به این آفات بایستی سریعا نسبت به نابودی آن اقدام کنند. بعلاوه توصیه می شود باغداران با راه های نفوذ این آفت نیز آشنا شوند تا بتوانند بهتر از ورود آن به باغات خود جلوگیری کنند.
عوامل ورود کرم ساقه خوار به باغات میوه
سم برای کرم درخت گیلاس
در حال حاضر یکی از آفات مهم باغات انگور که در سال حدود چهار نسل رشد می کند کرم خوشه خوار انگور می باشد. اصلی ترین خسارت این آفت تغذیه لارو حشره از گل، خوشه های تولیدی، حبه های نرسیده و رسیده انگور می باشد. زمانیکه فصل بهار هوا سرد باشد لاروها زودتر از موعد دست بکار شده و شروع به تغذیه از جوانه های باز نشده گل می کنند. همچنین محل لاروها از روی تارهای ایجاد شده روی خوشه ها تعیین می شود. در صورتیکه که لاروها از جوانه های رویشی درخت تغذیه کنند منجر به خشک شدن جوانه و ریزش آن خواهند شد. جهت کنترل این آفت توصیه می شود گونه درخت انگوری را انتخاب کنید که خوشه متراکم نداشته باشد. هرس بموقع درخت، از بین بردن علف های هرز و برگ های خشکیده، شخم زدن عمیق جهت نابودی شفیره های زمستانه که در زیر شاخه های خشک باقی مانده اند، از راه های کنترل این آفت هستند. جهت مبازره شیمیایی نیز مصرف سمومی مانند دیازینون مناسب می باشد.
سم برای کرم درختان میوه
درخت به نیز در مراحل مختلف رشدش به آفات زیادی آلوده می شود. کرم درخت به از مهم ترین آفت باغات بوده که سبب کاهش کیفیت و بازارپسندی محصول تولیدی می شود. لارو پس از ورود به داخل میوه و تغذیه از آن تونل هایی حفر می کنند و ظاهری ناصاف و گود به میوه می دهند. بعلاوه فضولات سیاه رنگ خود را نیز در داخل میوه باقی می گذارند. نکته قابل توجه این است که میوه های آلوده ریزش نکرده و همچنان به رشد خود ادامه می دهند. نسل اول این آفت قابلیت تغذیه از چوب درخت را نیز دارد. روش های کنترل و مبازره با این آفت بسیار شبیه به کرم درخت سیب می باشد با این تفاوت که این آفت در پایان فصل سال شدت بیشتری پیدا می کند بنابراین یک نوبت سمپاشی پائیزه نیاز دارد.
سم برای کرم درخت انجیر
کرم درخت سیب از جمله آفات مخرب برای باغداران محسوب می شود. رنگکرم سیب سفید مایل به صورتی روشن بوده و سری به رنگ قهوه ای تیره دارد. این آفت در داخل پوست سیب تخمگذاری کرده و منبع غذایش بخش داخلی سیب می باشد. لارو کرم در فصل سرد سال در داخل پیله مانده و با شروع فصل بهار تبدیل به شفیره می شود. در شرایطی که برای نابودی این آفت اقدامی انجام نشود این آفت قادر است تا 90 درصد محصول را از بین ببرد. اگر میوه درخت آلوده در شروع رشد باشند از درخت می افتد و در صورتیکه به اندازه کافی رشد کرده باشند به دلیل ظاهر نامناسب از میزان بازارپسندی آن کاسته می شود. جهت کنترل این آفت به دلیل چند نسلی بودن آن باید از سموم شیمیایی در چند مرحله استفاده شود. اولین نوبت سمپاشی در باغات سیب آلوده در مرحله تورم جوانه است. بهترین فرمول مصرف روغن ولک همراه با حشره کش فسفره مانند دیازینون یا دورسبان می باشد. باغدار با مشاهد رشد برگ های اولیه باید نوبت دوم سمپاشی را انجام دهد. دراین مرحله استفاده از سموم سیستمیک مانند استامی پراید توصیه می شود تا بتواند رو لارو کرم ها نیز موثر باشد. در زمان فندقی شدن میوه های درخت سیب مرحله سوم سمپاشی شروع می شود. در این مرحله نیز مصرف سم سیستمیک مناسب است اما بهتر است در هر مرحله نوع سم عوض شود تا مقاومتی در آفت ایجاد نشود.
سم برای کرم درخت انگور
برای باغداران برداشت محصولات خوش طعم، خوش رنگ و بازارپسند بسیار مهم می باشد. با این وجود هجوم آفات به درختان میوهیکی از عواملی است که از کیفیت محصول تولیدی کاسته و ضرر زیادی به باغدار وارد می کند. استفاده از سم برای آفت درختان میوه و مصرف بموقع و اصولی آن یکی از راهکارهای اصلی پیشگیری از ابتلاء به انواع آفات و بیماری ها می باشد. چنانچه جزء باغدارانی هستید که درختان میوه به آفت کرم درخت آلوده شده اند و قصد خرید سم برای کرم درخت را دارید می توانید از کارشناسان کشاورزی نارنج اسپادانا راهنمایی بگیرید. برای خرید و مشاوره با کارشناسان مجتمع تخصصی نارنج اسپادانا با شماره های زیر تماس بگیرید.
زمینه های خرید و مشاوره | نام کارشناس | زمان تماس | شماره تماس |
امور باغی و گیاهان آپارتمانی | آقای مهندس امیری | از ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل | 09133752734 |
امور گلخانه ای و باغی | خانم مهندس چهارباغی | شنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:30 | 09134925241 |
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آب | آقای مهندس کلیچ | از ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل | 09111298979 |
سم برای کرم درخت به
خرید سم برای کرم درخت از فروشگاه سم و کود
نوشته سم برای کرم درخت (گردو،سیب،انگور،گیلاس،به،انجیر) اولین بار در آموزش مجازی نگهداری گل و گیاه جوانه بان. پدیدار شد.
منبع: https://javaneban.ir/poison-tree-worms/
کرم درختان میوه یکی از آفات مهمی است که سالیانه باغات زیادی را آلوده می کند..کرم برگخوار کنارجزء آفات موذی این درخت محسوب می شود و لارو آن با ورود به بافت داخلیاز برگ آن تغذیه می کند. بهترین سم برای کرم درخت کنار سموم تماسی هستند.در شرایطی که درختان میوه به کرم ساقه خوار آلوده شده باشند انتخاب سم مناسب یکی از دغدغه های مهم باغدار محسوب می شود. با جست و جوی اسم سم برای کرم ساقه خوار در اینترنت تعدای زیادی محصول بر حسب نوع درخت برایتان پیدا می شود.جهت خرید سم بهتر است که با کارشناس گیاهپزشک باتجربه مشورت کرده و سپس سم مناسب را خریداری کرد.اما آنچه بسیار اهمیت دارد افزایش اطلاعات باغداران در زمینه انواع سم و موارد مصرف آن ها برای کرم درختان میوه است که می تواند به شناخت آفت و همچنین کنترل آن کمک کند.
سم برای کرم درخت گردو
سم برای کرم درخت سیب
از جمله آفات مهم درخت انجیر کرم برگخوار یا آفت بید انجیر است. این آفت در مناطق کوهستانی گسترش بیشتری دارد. یکی از علائم آلودگی درخت به این آفت وجود تار روی برگ انجیر می باشد. بعلاوه فضولات کرم ها به آسانی بر روی برگ درخت قابل مشاهده می باشد. سمپاشی درخت آلوده با سم دیازینون روش مناسب کنترل این آفت می باشد. همچنین جهت مباره با لاروهای این آفت از سم دیمیلین استفاده می شود. مکانیسم عمل این سم بدین گونه است که پس از جذب توسط لاروها از شکل گیری کیتین در ساختار بدن آن ها جلوگیری می کند. همچنین این سم از طریق اختلالی که در روند پوست اندازی لاروها ایجاد می کند مانع تکامل آن ها شده و سبب مرگ آن ها می شود. استفاده از این سم از نسل دوم به بعد آفت اثربخشی بیشتری دارد.
در حال حاضر کرم ساقه خوار بیشتر باغاتی را آلوده می کند که درختان آن به دلیل عدم مدیریت صحیح دچار کمبود مواد مغذی شده اند. نتایج مطالعات نشانگر آن است که درختان ضعیف با متصاعد کردن بوی خاصی ازخود باعث جذب حشرات و آفت به سمت خود می شوند. بعلاوه زمان آبیاری نیز بسیار مهم بوده و درختانی که بموقع آبیاری نمی شوند و دچار تنش خشکی هستند بیشتر به آفت کرم ساقه خوار مبتلاء می شوند، زیرا کمبود آب سبب خشک شدن تنه درختان شده و محیط مناسب برای تخم ریزی حشرات را فراهم می کند. هرس در زمان نامناسب مثل اواسط پائیز و زمستان که درخت قدرت کافی برای ترمیم زخم های حاصل از هرس را ندارد یکی دیگر از عواملی است که سبب آلودگی درخت به کرم ساقه خوار می شود. با این حال باغداران بایستی دقت کنند که در مصرف سم جهت مبازره با کرم ساقه خوار زیاده روی نکنند به دلیل اینکه باعث از بین رفتن شکارچی های طبیعی نظیر سن ها و مورچه ها خواهند شد. اما بایستی به این نکته توجه کرد اگربهترین سم برای کرم ساقه خوار را هم استفاده کنید به دلیل اینکهلاروها به زیر پوست شاخه می روند تأثیر زیادی نخواهد گذاشت. به همین دلیل کارشناسان گیاه پزشکی پیشگیری را بهترین راه مقابله با این آفت معرفی می کنند. استفاده از تله فرمونی و نوری و همچنین بستن تونل های لاروها با خمیرهای سمی از راه های کنترل این آفت می باشد.روش ساده و قطعی مبارزه با کرم خراط بسته به نوع درخت و شدت آلودگی متفاوت خواهد بود، اما تغذیه اصولی درختان با مواد مغذی مانند گوگرد مایع نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد. چنانچه قصد مبازره شیمیایی با این آفت را دارید توصیه می شود که از فروشگاه سم و کود معتبر سم را تهیه کنید.
سم برای کرم درخت جهت از بین بردن آفاتی که خسارات جبران ناپذیری به محصولات باغی وارد می کنند، بسیار اهمیت دارد. کرم ساقه خوار یا خراط یکی از انواع کرم درخت است که از قسمت چوب پنبه ای درختان تغذیه می کند. از نشانه های درخت آلوده به این کرم مشاهده خاک اره در پیرامون درختان می باشد. در حال حاضراین آفت در تعداد زیادی از باغات سبب از بین رفتن بخش اعظمی از محصولات شده است. با توجه به گسترده شدن میزان آلودگی این آفت و همچنین اهمیت کیفیت محصول تولیدی سایت جوانه بان مقاله ای گردآوری کرده است که مطالعه آن میزان آگاهی باغداران را در ارتباط با سم برای کرم درختان میوه (گردو، سیب، گیلاس، انگور، به، انجیر)، بهترین سم برای کرم ساقه خوار و همچنین روش ساده و قطعی مبارزه با کرم خراط افزایش خواهد داد.
کرم ساقه خوار چیست؟
یکی از درختان مورد علاقه کرم خراط درخت گردو بوده و بعنوان مضرترین آفت گردو شناخته شده است. اما چه می شود که کرم خراط به درخت گردو حمله می کند؟ زمانیکه هرس سنگین بر روی درخت گردو انجام می شود بر روی درخت گردو شاخه های نازک زیادی رشد می کند که برای تخمگذاری آفت بسیار مناسب می باشد، از این رو پس از هرس محلولپاشی درخت گردو را فراموش نکنید. چنانچه درخت گردو به این آفت آلوده شود ریزش زودهنگام میوه ضرر زیادی را به باغدار وارد می کند. روش شیمیایی یکی از راهکارهای مبازره با این آفت می باشد. در زمان سمپاشی کرم ساقه خوار بایستی برای از بین تمام تخم های کرم کلیه سطح درخت به سم آغشته شود. بهترین سم برای کرم خراط باید بتواند از تبدیل تخم به لارو و ورود آن ها به داخل درخت گردو جلوگیری کند. اما استفاده از روش شیمیایی بسیار سخت بوده و به دلیل مصرف بالای سم به درخت تنش وارد می شود. از این رو بهتر است از طریق کوددهی بموقع درخت گردو آن را تقویت کرد تا احتمال آلودگی کم شود. افزایش بنیه درخت به همراه مصرف سم می تواند بهترین راهکار برای مبازره با این آفت باشد.