سم علف کش برای نخود دیم، لوبیا و برنج

یکی دیگر از دسته بندی علف کش ها از لحاظ روش استفاده بوده که به دو شکل خاکی و برگی می باشد. نوع خاکی سموم توسط ریشه، شاخه های گیاه و نهال مصرف شده و بهترین زمان سمپاشی این علف کش ها پیش از کشت است. از طرفی نوع برگی این علف کش بیشتر از طریق برگ ها و اندام های هوایی گیاهان جذب می شود. میزان اثرگذاری این سموم به عواملی همچون قطر کوتیکول و دیواره سلولی گیاه وابسته است. نوع برگی سم خود به دو زیر گروه سیستمیک و غیر سیستمیک تقسیم می شود. علف کش های سیستمیک پس از جذب توسط برگ ها و شاخه بوسیله آوند به دیگر بافت های گیاه انتقال می یابند. این نوع ترکیبات به دلیل نفوذ به درون غده ها و ریزوم قادر هستند علف های هرز را بطور دائمی نابود کنند. در مقابل علف کش های غیر سیستمیک فقط روی ناحیه سمپاشی شده اثر می گذارند و باعث سوختن بافت و از بین رفتن آن می شوند. همچنین این ترکیبات شیمیایی قابلیت انتقال به سایر ناحیه گیاه را نخواهند داشته و نمی توانند علف های هرز را بطور دائمی نابود کنند. به همین دلیل ضروری است در زمان مصرف کلیه سطوح گیاه به سم آغشته شود. لازم به ذکر است که این نوع سموم مناسب گیاهان یکساله هستند. گلایفوزیت جزء این گروه بندی می باشد.

برای شالیکاران یکی از موارد مهم در خزانه بغیر از بکاربردن برنامه کودی برنج، کنترل علف های هرز می باشد. عدم توجه به این موضوع احتمال نشأ علف های هرز با برنج را بالا خواهد برد. بعلاوه وجود علف های هرز در خزانه سبب ضعیف شدن برنج شده و خسارات زیادی به محصول وارد می کند. اگر قصد خرید سم برای خزانه برنج را داریدبا جستجوی اسم علف کش در اینترنت لیستی از سموم نظیر تیوبنکارب، بوتاکلر و اگزادیازون پیدا خواهد شد که بایستی 3 روز قبل از بذرباشی مصرف شوند. اگر هم کارشناس گیاهپزشک سم پروپانیل پیشنهاد داد پس از مراجعه به داروخانه گیاهپزشکی و خرید آنباید بدانید که جذب این سم به شکل برگی بوده و در زمان 2 تا 3 برگی علف هرز محلول پاشی می شود.

خرید سم علف کش با راهنمایی کارشناسان داروخانه کشاورزی

علف کش ها جزء ترکیبات شیمیایی هستند که با هدف نابودی علف های هرز مصرف می شوند. این گیاهان مزاحم خساراتی جبران ناپذیری به محصولات کشاورزی وارد می کنند. رقابت با گیاه جهت جذب مواد مغذی، عدم رشد کافی ریشه به دلیل فضای کم درون خاک و افزایش بروز آلودگی های قارچی و باکتری از جمله آسیب های علف های هرز می باشد. اگر در مزارع برای کنترل علف های هرز اقدامی صورت نگیرد با تغذیه مستقیم از شیره گیاهی سبب ضعیف شدن گیاه میزبان شده و احتمال ابتلاء به انواع آفات و بیماری را بالا میرود. بعلاوهخود علف های هرز نیز مرکز رشد آفات هستند. این گیاهان موذی می توانند با رشد در تجهیزات کشاورزی باعث بروز خسارت نیز شوند. در نتیجه علف های هرز باغات و زمین های زراعی باید بگونه ای مدیریت شوند تا هم خطر خسارت به محصولات کشاورزی به صفر برسد و هم آسیب زیست محیطی برای انسان نداشته باشد. در حال حاضر خرید سم علف کش و استفاده از آن بهترین راهکار از بین بردن علف های هرز می باشد. در کل این ترکیبات شیمیایی به دو دسته اختصاصی و غیر اختصاصی تقسیم می شوند. ویژگیعلف کش های اختصاصی این است که بر ضد علف های هرز یک محصول خاص اثر می گذارند. اما در مقابل علف کش های غیراختصاصی روی طیف گسترده ای از گیاهان موثر بوده و گاهی به محصول آسیب نیز می زنند. آشنایی باغداران با انواع سموم علف کش و کاربرد آن ها انتخاب سم مناسب را راحت تر خواهد کرد.

فروشگاه کشاورزی نارنج اسپادانا

سم علف کش برای برنج

سم علف کش جهت مبارزه با علف های هرز باغات و مزارع بسیار کاربرد دارد. علف های هرز بعنوان رقیب محصولات کشاورزی محسوب شده و اگر جهت از بین بردن آن اقدامی صورت نگیردسبب کاهش راندمان تولید خواهد شد. بنا براین مبارزه با این گیاهان موذی بایستی در برنامه کشاورزان قرار گیرد. با توجه به نقش مهم سم علف کش جهت نابودی علف های هرز و اینکه انواع مختلفی از علف کش در بازار موجود می باشد باید باغداران اطلاعات خود را در زمینه انواع علف کش و نحوه صحیح استفاده از آن افزایش دهند. سایت جوانه بان در مقاله پیش رو قصد دارد به معرفی سم علف کش رانداپ، پاراکواتو تورفوردی و همچنین کاربرد سم علف کش برای برنج و لوبیا بپردازد.

نقش سم علف کش در کشاورزی

سم پیریدیت با نام تجاری لنتاگران یک سم علف کش قوی برای نخود دیم می باشد. این ترکیب جزء سموم انتخابی بوده و جهت نابودی علف های هرز پهن برگ و باریک برگ مزارع نخود بکار گرفته می شود. پیریدیت از راه برگ گیاه جذب شده و در صورت تماس برگ دچار آسیب خواهد شد. از آثار اثر سم روی گیاه حالت نکروز کناره های برگ بوده که پس از گذشت 7 روز باعث خشکی کامل علف های هرز خواهد شد. علاوه بر اینسم پیریدیت اثر بازدارندگی روی سیستم انتقال الکترون در فتوسنتز را نیزدارد. جهت ورود سم به داخل خاک حدود 3 روز اثرش باقی می ماند. مقدار مصرفی سم لنتاگران از نظر کارشناسان کشاورزی حدود 2 لیتر در هر هکتار می باشد. البته جهت کنترل علفهای هرز نخود توصیه می شود که علف ها به صورت دستی از خاک خارج شده و کمتر از سموم شیمیایی استفاده شود. اما در صورت مصرف سم پیریدیت لازم است که به نکات زیر توجه شود:

  1. جهت افزایش تأثیر سم پیشنهاد می شود آن را همراه با علف کشی از خانواده تریازین استفاده کنید.
  2. در صورت بارش باران حدود یک ساعت پس از سمپاشی از میزان اثر سم کاسته خواهد شد.
  3. کنترل علف هرز توسط سم لنتاگران هنگام خشکی کم می شود.
  4. از مصرف سم بیشتراز یکبار در سال خودداری کنید.

سم علف کش رانداپ

سم علف کش گلایفوزیت

علف کش تریفلورالین

انواع علف کش

به دلیل رشد بی رویه علف های هرز و اهمیت کنترل آن برای کشاورزان و باغداران انواع مختلفی از سم علف کش به بازار عرضه می شود.هر کدام از سموم اثرات گوناگونی روی علف های هرز خواهند گذاشت. با توجه به اینکه مصرف علف کش ها ریسک بالایی داشته و به تخصص نیاز دارد توصیه می شود پیش از سمپاشی جهت از بین بردن علف های هرز حتما با کارشناسان گیاهپزشک مشورت کنید. اگر برای کنترل علف های هرز باغ و مزارع خود تصمیم به خرید سم علف کش از فروشگاه سم و کود کشاورزی را دارید و در زمینه انتخاب علف کش متناسب با گیاه، تعیین مقدار و سمپاشی اصولی به مشاوره نیاز داشتید،پیشنهاد می شود از راهنمایی کارشناسان گیاهپزشک نارنج اسپادانا استفاده کنید. برای تماس با کارشناسان داروخانه تخصصی کشاورزی نارنج اسپادانا با شماره های زیر تماس بگیرید.


منبع: https://javaneban.ir/herbicide/

در باغات و مزارع انواع گوناگونی از سموم جهت مبازره با علف های هرز مصرف می شود. یکی از انواع سم علف کش باغات سم پاراکوات می باشد. این سم جزء علف کش های عمومی بوده و فقط توانایی اثر روی اندام های هوایی گیاه را دارد. پس از جذب سم از را اختلال در سنتز مواد آلی درون گیاه زمینه نابودی آن را فراهم می کند. سرعت عملپاراکورات در مقایسه با رانداپبیشتر بوده اما در مقابل موقع تماس با خاک اثرش از بین می رود. این نکته برای باغات درختان میوه بسیار اهمیت دارد. مقدار تقریبی مصرف این سم بین 5 تا 10 هزاردر هکتار بوده ونحوه استفاده از سم علف کش به شکل محلول پاشی می باشد. کشاورزان با مراجعه به مراکز فروش سم علف کش معتبر به راحتی می توانند این محصول را تهیه کنند.

سم علف کش تورفوردی

قوی ترین سم علف کش برای از بین بردن علف های هرز پهن برگ یکساله و چندساله مزارع لوبیا سم بنتازون می باشد. این ترکیب دارای خصوصیت تماسی بوده و جزء سموم انتخابی بشمار می آید. این سم معمولا از راه برگ جذب شده و به شکل پس رویشی روی علف های هرز اثر می گذارد و هیچ تأثیری بر علف های هرز رشد یافته پس از محلول پاشی نخواهد گذاشت. سم بنتازون پس از جذب توسط ریشه، برگ و ساقه داخل گیاه شده و با اختلال در عمل انتقال الکترون در فتوسنتز و جلوگیری از تولید کلروفیل سبب مرگ علف های هرز پس از سپری شدن یک هفته خواهد شد. سفید و زرد شدن برگ ها از علائم اثر این سم بر روی گیاه می باشد. لازم به ذکر است که سم بنتازون غیر سیستمیک بوده و هیچ اثری روی ریزوم و ریشه علف های هرز ندارد.بهترین زمان سمپاشی موقعی است که علف های هرز دارای 2 تا 4 برگ بوده و در حال رشد باشند. از این سم جهت کنترل علف های هرز پهن برگ چمن نیز استفاده شده و در صورت مصرف بایستی چمن ها دو برگه باشند و 3 تا 4 روز پیش از محلول پاشی نیز نباید کوتاه شوند. این سم شیمیایی با بیشتر علف کش ها قابلیت اختلاط داشته و می توان آن را با ترکیب سم آترازین برای ذرت استفاده کرد.همچنین مصرف بنتازون به همراه سم توفوردی که جهت نابودی علف های هرز پس از سبز شدن کاربرد دارند، پیشنهاد می شود.

نکات مهم هنگام مصرف علف کش برای لوبیا

  1. زمان مناسب محلول پاشی این سم برای لوبیا بعد از 2 تا 3 برگ شدن گیاه به میزان 2 لیتر در هکتار می باشد. این سم را نباید بعد از گلدهی در لوبیا مصرف کرد.
  2. مصرف سم بنتازون در برخی از مراحل رویشی و همچنین برای بعضی از گیاهان زراعی توصیه نمی شود، به همین دلیل در زمین هایی که قبلا از این سم استفاده نشده لازم است که قبل از سمپاشی آزمایش صورت گیرد.
  3. بارندگی تا 6 ساعت بعد از مصرف سم اثر منفی روی سمپاشی نخواهد گذاشت.

گلایفوزیت با نام تجاری رانداپ یکی از پرطرفدارترین سم علف کش عمومی در کشاورزی می باشد. از این ترکیب می توان جهت نابودی کلیه علف های هرز اعم از نازک برگ و پهن برگ، یکساله و چندساله استفاده کرد. این ترکیب بعنوان سم علف کش چمن نیز استفاده می شود.یکی از خصوصیات این سم این است که در برابر تابش نور مقاوم بوده و تبخیر نمی شود. علاوه بر این اگر در زمان محلولپاشی خاک به این ترکیب آغشته شود به سرعت در خاک حرکت کرده و توسط میکروارگانیسم ها تجزیه می شود اما در مقابل از میزان تأثیرشکاستهخواهد شد. زمان مناسب استفاده از این سم درست بعد از سبز شدن علف های هرز می باشد.مکانیسم اثر این سم سیستمیک بدین صورت است که پس از محلولپاشی توسط بخش های سبز گیاه جذب شده و روی آنزیم های گیاهی اثر می گذارد. در واقعسم علف کش رانداپ روی سنتز اسیدآمینه های ضروری اختلال ایجاد می کند. حدود یک هفته پس از سمپاشی اثر این سم جهت از بین علف های هرز کامل می شود و حتما در زمان رشد علف های هرز بایستی مصرف شود. باید خاطر نشان کرد که این ترکیب شیمیایی روی ریشه علف های هرز، ریزوم و ساقه های زیرزمینی نیز موثر بوده و زمانی بالاترین کارایی گلایفوزیت را دریافت خواهید کرد که موقع اتمام رشد رویشی و شروع گلدهی محلولپاشی شود. باغداران هنگام مصرف احتیاط کنند چونکه باقی مانده سم روی درختان میوه ممکن است اثر منفی روی محصولات داشته باشد.

علف کش برای لوبیا

سم علف کش برای لوبیا

این ترکیب شیمیایی علف کشی از دسته سیستمیک و هورمونی است. زمان مناسب استفاده از این سم قبل از رویش علف های هرز پهن برگ می باشد. بعنوان سم علف کش گندم و جو نیز مصرف شده و با سرعت بالایی توسط برگ و ریشه جذب می شود. این ترکیب اثر خود را از طریق اختلال در فعالیت هورمون اکسین، عمل تنفس و رشد علف های هرز اعمال می کند. پس از سمپاشی حدود یک هفته زمان می برد تا بر اثر رطوبت و درجه حرارت خاک تجزیه شود. زراعت کاران این نکته را بخاطر داشته باشند که پس از بررسی قیمت سم علف کش و تهیه آن، سمپاشی برای گندم را موقع پنجه زدن تا شکل گیری ساقه انجام دهند. همچنین بهترین زمان سمپاشی علیه علف های هرز موقعی است که هنوز در حال رشد هستند.

سم علف کش نخود دیم

سم علف کش پاراکورات

سم علف کش پاراکوات