شیر پروانه ای چیست؟ لوله و اتصالات نت پایپ | kasrasaran

شیر پروانه ای چیست؟ لوله و اتصالات نت پایپ | kasrasaran

که نرم افزار Elit با وجود قدیمی و ساده تر بودن این نرم افزار نیز مورد تایید سازمان آتش نشانی نیز می باشد. از این شیرها در صنایع مهمی چون ایمنی، نفت و پتروشیمی، صنایع غذایی، دارویی، تامین و تصفیه آب، استفاده از سوخت و در کاربرد دوغاب‌ ها استفاده می‌شود. به طورکلی اولین چیزی که با نگاه به شیر پروانه ای می‌بینیم یک بدنه و یک صفحه دایره‌ای است که دقیقاً وسط بدنه تعبیه می‌شود.

نشیمن های مختلف شیرهای پروانه ای

برخلاف دیگر شیرها، برای باز کردن این شیرآلات صنعتی کافی است که به اندازه ربع دایره (90 درجه) دستگیره شیر را بچرخانید تا وضعیت باز و بسته شدن آن تغییر کند. در این مطلب از سایت پردیس فولاد، شما قرار است بدانید شیر پروانه ای چیست و با انواع شیرهای پروانه ای آشنا شوید. شیرالات صنعتی پروانه ای ویفری اهرمی با نیروی دست باز و بسته خواهند شد؛ لذا برای سایزهای پایین و کوچکتر کاربرد بسیار زیادی دارد. این شیرهای پروانه ای غالبا تا سایز 6 اینچ  در بازار موجود هستند. انواع شیر پروانه ای و صنعتی بر اساس نوع اتصالات (نوع کانکشن) به موارد زیر تقسیم بندی می گردند.

شیر پروانه ای ویفری برای استفاده در سیستم های لوله کشی فلنجی طراحی شده است، با استفاده از دو فلنج و یک سری مهره و پیچ در جای خود ثابت می شود. یکی از مزیت های شیر پروانه ای گیربکسی آن است که میتوان دسته ی چرخشی این شیر را با یک موتور پنوماتیک تعویض کرد و آن را طوری تنظیم نمود که به صورت خودکار عمل کند. شیرپروانه ای عملکرد بسیار سریعی دارند به عبارت دیگر خیلی سریع باز و بسته می شوند. در این مقاله به نحوه عملکرد شیر پروانه ای، انواع، قطعات و برخی جنبه های دیگر این شیر آتش نشانی می پردازیم. یکی از شیرآلات صنعتی که برای کنترل جریان سیال استفاده می شود، شیر پروانه ای است.

  • اگر قرار باشد اپراتور کاملا از خط لوله حذف شود و خط لوله کاملا اتوماتیک شود باید از شیر پروانه ای برقی استفاده شود.
  • شیر پروانه ای در آلیاژ متفاوتی از جمله شیر پروانه ای چدنی، فولادی و استنلس استیل تولید می این فرم تماس شود.
  • از طرفی، آب بندی این شیرآلات به خصوص در مدل های دارای فلنج، بسیار بهتر از شیرآلاتی مانند بال ولو یا نیدل ولو خواهد بود.
  • شیرآلات پروانه ای معمولا طوری نصب می‌ شوند که؛ استم آن ها به صورت افقی قرار بگیرد.

شیرهایی که از نوع سیت نرم هستند، از نوع مرکزی هستند و شیرهایی که دارای سیت های فلزی هستند، از نوع طرح های غیرمتمرکز هستند. سیت های فلزی در مقابل آتش نسبت به دیگر سیت ها مقاومت بیشتری دارند. قیمت شیر پروانه ای ساخته شده با آلیاژهای تیتانیوم نسبت به فولاد ضدزنگ بالا است و فرایند تولیدی این آلیاژ هم نسبت به آلیاژ نیکل و… پیچیده تر است. یکی از معایب آلیاژهای نیکل، زیاد بودن وزن و گران بودن قیمت نسبت به شیرهای پروانه ای فولادی ضدزنگ است؛ اما با این وجود برخی از مردم از این فولاد برای صنعت خود استفاده می کنند. از باترفلای ولو در صنایع دارویی، لوله کشی و فاضلاب، نفتی و پتروشیمی و… به منظور کنترل، قطع و یا انتقال سیال به وسیله اهرم، گیربکس، پنوماتیک و… استفاده می شود.

باترفلای ولو یا شیر پروانه ای چیست؟

شیرهای صنعتی انواع مختلفی دارند که شیر پروانه ای یکی از آنها محسوب می شود. دریچه های پروانه ای برای باز کردن، تنظیم یا بستن جریان سیالات استفاده می شود. شیر پروانه ای (Butterfly Valve) یکی از سیستم های اطفاء حریق به حساب می آید که در جهت باز کردن، بستن یا تنظیم جریان سیال استفاده می شود.